7-й Водний Форум у Тегу-Кенджу (Південна Корея)

З 12 по 17 квітня 2015 року у Тегу-Кенджу (Південна Корея) відбувся 7-й Водний Форум.
Водні форуми проводяться кожні три роки та є платформами для обговорення та обміну думками з питань пов’язаних з покращенням управління водними ресурсами та доступу до них.
Цілі форуму: збереження та забезпечення достатньої води для всіх.
Основна мета форуму – не просто обговорення проблем, а створення реальних механізмів для впровадження заходів з їхнього вирішення.
Цього року форум зібрав 41 тис. чол. зі 168 країн, включаючи національних лідерів, міністрів, міжнародні організації, не урядові організації, бізнес та учнів. Проведено 400 семінарів. Виставка налічувала 295 місць.
Форум включає в себе чотири паралельні процеси – тематичний, регіональний, політичний та наука і технологія. Проведено також форум громадянської участі.
Тематичний процес сфокусовано на невідкладній дискусії з питань пов’язаних з водою для зацікавлених сторін, урядів та бізнес груп. Учасники мають розробити загальні цілі для імплементації, дорожню карту та детальний план дій.
Регіональний процес направлений на невідкладні проблеми континентів та включає звіти про спроби вирішення проблем. Цей процес також направлений на розробку сумісних заходів з можливим подальшим розробленням плану дій.
Політики та представники урядів, включаючи президентів, міністрів та голів урядів зустрінуться у політичному процесі для схвалення плану дій, обговорення необхідних законодавчих змін, складання графіку виконання плану та обміну політичною інформацією.
Слід відмітити, що вперше окремим процесом виділено науку та технології. Він націлений на обмін технологій пов’язаних з водою та результатами досліджень з метою закрити технологічний розрив між розвиненими країнами та такими, що розвиваються.
Прийнятті за результатами форуму ключові документи:
1. Зобов’язання про впровадження
2. Водні заходи для стійкого розвитку регіонів та міст
3. Парламентська заява
4. Рекомендації для міністрів
5. Міністерська декларація
Єдиним представником України на форумі виступила Г. Цвєткова (мама-86).
Наступний 8-й Водний Форум відбудеться 2018 року у Бразилії.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.