Щодо відновлення меліоративних систем на Херсонщині та залучення інвестицій Світового Банку

З 15 по 19 червня відбулася перша поїздка експертів Світового Банку на основні зрошувальні системи у Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях для ознайомлення з ситуацією, що стосується експлуатації та технічного обслуговування зрошувальної інфраструктури, схем фінансування та управління зрошенням. Під час поїздки відбулось відвідання великих, середніх та дрібних фермерських господарств, які використовують зрошення або мають наміри його відновити. Огляд на місці зрошувальної мережі та обладнання, ознайомлення зі схемами управління, фінансування та технологіями зрошуваного землеробства. Зустрічі та обговорення з зацікавленими сторонами на обласному, районному рівнях та в господарствах сприяли формуванню бачення в управлінні зрошенням.

До експертної групи Світового Банку входили:

1. д-р Сем Джонсона (Dr. Sam Johnson) – експерт з питань передачі управління системами зрошення (CША);

2. д-р Онно Шаап (Dr. Onno Schaap) — експерт з питань участі державно-приватного сектору (РРР) (Нідерланди);

3. д-р Ольга Жовтоног— експерт по трансформації управління та планування зрошення (Україна);

4. Сергій Кубах – експерт з земельних питань (Україна).

Експертна група після завершення візиту має викласти свої пропозиції щодо можливості та шляхів вирішення проблеми відновлення зрошення на півдні України та ролі Світового банку в цьому проекті.

Експертів Світового банку від Інститут водних проблем і меліорації супроводжували директор Інституту Ромащенко М., завідувач відділення меліорації Крученюк В., завідувач лабораторії управління водними ресурсами Даниленко Ю.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.