Засідання громадської ради при Держводагентстві

8 грудня 2015 року відбулося засідання громадської ради при Держводагентстві, у якому взяли участь члени громадської ради (представники всеукраїнських екологічних, громадських, благодійних та інших організацій) та представники Держводагентства.
Під час заходу обговорювалися питання стосовно проведення днопоглиблювальних робіт ТОВ СП «Нібулон» на річках України, а також щодо можливості підняття рівня води в Олександрівському водосховищі у Миколаївській області.

Доповідали із зазначених питань Віктор Мельничук – заступник голови громадської ради, координатор водного напряму Всеукраїнської громадської організації “Національний екологічний центр України” та Ольга Лисюк – начальник управління водних ресурсів та координації діяльності територіальних органів Держводагентства.
Громадська рада при Держводагентстві висловила свою занепокоєність екологічними і соціальними загрозами від впровадження проекту проведення днопоглиблювальних робіт ТОВ СП «Нібулон» на річках України, зокрема, на річці Південний Буг.
У ході тривалої дискусії стосовно обговорення цього питання було вирішено доопрацювати запропонований проект звернення громадської ради при Держводагентстві щодо проведення днопоглиблювальних робіт ТОВ СП «Нібулон» з урахуванням зауважень та пропозицій, висловлених фахівцями, присутніми на засіданні громадської ради. Доопрацьоване звернення надіслати Мінприроди, Державній екологічній інспекції, ТОВ СП «Нібулон».
Окремо було вирішено виступити з ініціативою розгляду питання на слуханнях у Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
Проблематика підвищення рівня води в Олександрівському водосховищі є актуальною в контексті нагальних питань водозабезпечення та належного використання і охорони водних ресурсів Миколаївщини. Саме тому обговорення другого питання порядку денного засідання громадської ради викликало не менш активне обговорення.
У результаті було прийняте рішення виступити зі зверненням громадської ради при Держводагентстві стосовно проблеми підвищення рівня води в Олександрівському водосховищі до громадської ради при Мінприроди.
Окрім зазначених питань було узгоджено дату проведення та порядок денний наступного засідання громадської ради при Держводагентстві, яке відбудеться орієнтовно 24 грудня 2015 року.

Від Інституту водних проблем і меліорації участь у заході взяли завідувач відділення водних ресурсів Шевчук Сергій Анатолійович та завідувач відділу водних ресурсів Шевченко Анатолій Миколайович.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.