Всеукраїнська науково-практична конференція «Моніторинг грунтів – основа створення база даних їх якісного стану»

10-11 серпня 2017р. у місті Вінниці відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Моніторинг грунтів – основа створення база даних їх якісного стану», організована Державною установою «Інститут охорони родючості грунтів» Мінагрополітики. Участь у конференції приймали представники всіх обласних філій ДУ «Держгрунтохорона», Міністерства аграрної політики та продовольства України, низки науково-дослідних установ НААН, ТОВ «Філазоніт Україна» – загалом близько 70 учасників.

На пленарному та секційному засіданнях було заслухано понад 30 доповідей з питань моніторингу грунтів і боротьби з їх забруднення деградацією та опустелюванням. Завідувач відділу водних ресурсів Інституту водних проблем і меліорації НААН к.с-г.н. Шевченко А.М. виступив з доповіддю на тему «Проблеми та шляхи запобігання пірогенної деградації торфових грунтів на осушуваних землях».
У рамках програми роботи конференції відбувся огляд дослідних полів у с.Сопин Погребищенського району Вінницької області, де застосовується біологічне добриво філазоніт.

КонференціїPermalink

Comments are closed.