Участь в Європейському Форумі Нових Ідей (м.Сопот, Польща)

27-29 вересня 2017 року відбувся Європейський Форум Нових Ідей, який щороку проводиться в місті Сопот (Польща) і покликаний зібрати для дискусійних зустрічей представників бізнесу, науки та громадських активістів з Польщі та інших країн. До участі в даному заході польським Фондом Лідери Змін були запрошені випускники Програми Лана Кіркланда: керівник Відділу міжнародних зв’язків Харківського національного економічного університету Сергій Василик, керівник громадської організації «Зелений Простір» (м.Тернопіль) Андрій Мартишко та аспірант Інституту водних проблем і меліорації НААН Олександр Войтович.
    Європейський Форум Нових Ідей − це міжнародна зустріч для обговорення питань, пов’язаних з майбутнім Європи та її економіки в широкому, глобальному контексті. Захід проходить щорічно, починаючи з 2011 року. Головним організатором виступає польська конфедерація Lewiafan у співпраці з Business Europe, а також іншими міжнародними компаніями та організаціями www.efni.pl.

З ліва на право: журналіст та ведуча заходу Dorota Warakomska, колишній прем’єр Румунії Dacian Ciolos, редактор Newsweek Polska Tomasz Lis, колишній прем’єр Швеції Carl Bild, колишній президент Косова Atifete Jahjaga, колишній прем’єр Польщі Jerzy Buzek, колишній прем’єр Словакії Iveta Radicova, колишній президент Польщі Aleksander Kwasniewski, колишній прем’єр Бельгії Yves Leterme.

    Головною темою цього року стало обговорення можливостей економічного розвитку країн Європи в умовах глобалізації, необхідності усвідомлення цих глобальних змін та процесів. Розуміння, що тільки плідна співпраця всіх країн членів Євросоюзу дозволить впливати на ці глобальні процеси.
Враховуючи міграційну кризу, що виникла у Європі, атаки терористичні, ріст популізму, націоналістичних рухів, суспільні та економічні зміни важливим постає питання будування країнами членами Євросоюзу стосунків з іншими країнами, які повинні орієнтуватись на розвиток цілого континенту. Добрі міжнародні, економічні та політичні стосунки завжди були гарантією розвитку та безпеки.
    Широко було представлено поняття економічного патріотизму, як важливого елементу Європейського проекту. Необхідність його відокремлення від націоналізму, егоїстичного зосередження тільки на власних інтересах та розвитку за рахунок інших членів громади.
    Розгляд всіх цих та інших інтересів потребує докладного діалогу, розмови, на сам перед з тими, хто має іншу точку зору, інше бачення і часто не розділяє європейських цінностей. Велику роль в такому діалозі відіграє бізнес. Як наголошує ідея Форуму: «Не полишаймо долю Європи виключно на політиків!». Беремо учать в дискусії про майбутнє Європи, пропонуємо реформи та реалізуємо їх.

КонференціїPermalink

Comments are closed.