Міжнародний семінар «Водоймище-охолоджувач Чорнобильської АЕС на стадії виведення з експлуатації: екосистемні та радіоекологічні дослідження»

12 жовтня 2017 р. o 10.00 в Інституті гідробіології НАН України пройшов Міжнародний семінар «Водоймище-охолоджувач Чорнобильської АЕС на стадії виведення з експлуатації: екосистемні та радіоекологічні дослідження». Організаторами заходу виступили Інститут гідробіології НАН України та Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС». Основною метою зустрічі було обговорення результатів сучасних гідробіологічних та радіоекологічних досліджень, виконаних впродовж зниження рівня води у водоймі-охолоджувачі ЧАЕС.

В роботі семінару взяли участь науковці Університету Фукусими, Університету Тсукуби (Японія), науково-дослідних інститутів Національної академії наук України, Національної академії аграрних наук України, Академії технологічних наук України та Національного університету біоресурсів і природокористування України, представників Міжнародної агенції з атомної енергії, Державної інспекції ядерного регулювання України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Від інституту водних проблем і меліорації НААН участь у заході взяв заступник директора з наукової роботи Яцюк М.В.

На другий день семінару 13 жовтня було відвідано водоймище-охолоджувач  ЧАЕС.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.