Семінар-консультація з стейкхолдерами щодо оцінки стану управління водними ресурсами в Україні

26 жовтня 2017 року відбулася нестандартна подія – семінар-консультація з стейкхолдерами з приводу оцінки стану управління водними ресурсами в Україні. Організаторами цього заходу були Мінприроди та ГВП-Україна. Від інституту одним із модераторів ЦУР 6.5.1. (Оцінка ступеня інтегрованості управління водними ресурсами) був завідувач відділення водних ресурсів Шевчук С.А.

У вересні 2017 країна оприлюднила звіт «Цілі сталого розвитку (ЦСР) : Україна» і відтепер має займатися виконанням встановлених ЦУР та налагодити моніторинг прогресу у їх досягненні. На цьому етапі кожна країна має подати в ООН свої оцінки стану справ по кожній з визначених ЦУР.

Одним із завдань водної ЦУР – 6.5. є «впровадити до 2030 року інтегроване управління водними ресурсами (ІУВР) на всіх рівнях».  До того ж учасники семінару долучилися і до виконання другого домашнього завдання – першого пілотного звіту про впровадження Водної Конвенції ЄЕК ООН про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер і ЦУР 6.5.2. – щодо розвитку транскордонної співпраці в управління спільними водами.

Насичену програму семінару виконали! Виявилося цікавим для всіх ознайомитися та застосувати на практиці підходи та методики світових лідерів у питаннях управління водними ресурсами, в тому числі і ГВП та ЄЕК ООН і долучитися до підготовки самооцінок. Всі мали можливість зробити внесок у обговорення та пошук консенсусу в обґрунтуванні відповідей та узгодженні фінальної оцінки. Оцінка інтегрованості управління водними ресурсами в межах країни отримала майже 40 балів з 100!

Вопросник для стран по показателю ЦУР 6.5.1

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.