Кліматичні зміни. Виклики для аграрної науки та освіти

З 13 по 14 березня 2018 року в Науково-методичному центрі «Агроосвіта» пройшла міжнародна науково-практична конференція на тему: «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти». Захід було організовано та проведено Державною установою «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» за участі ФАО та у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Основні питання, що обговорювалися на конференції: передумови та проблеми змін клімату, заходи з пом’якшення кліматичних змін та адаптаційних заходів у сільському, лісовому та рибному господарствах, а також ветеринарії і фітосанітарії; визначення пріоритетних досліджень аграрної галузі щодо заходів з пом’якшення змін клімату та адаптаційних заходів з урахуванням специфічних особливостей кожного регіону; формулювання пропозицій щодо вдосконалення освітніх програм з урахуванням кліматичних змін у сільському господарстві.

Участь у заході прийняли: провідні спеціалісти ФАО; представники Міністерства освіти і науки; Міністерства аграрної політики та продовольства; Міністерства екології та природних ресурсів; державних служб України, Національної академії аграрних наук України та мережі її науково-дослідних установ; представники вищих навчальних закладів України та іноземних посольств. 

Від Інституту водних проблем і меліорації у конференції взяли участь заступник директора з наукової, інноваційної та економічної роботи Андрій Минка, в.о. завідувача відділу використання агроресурсного потенціалу Роман Сайдак, науковий співробітник відділу використання агроресурсного потенціалу Вікторія Лукашук, науковий співробітник лабораторії управління водними ресурсами Катерина Шатковська.

Конференції, Події та новиниPermalink

Comments are closed.