Участь у Міжнародному навчальному курсі «Розвиток сільського господарства в засушливих регіонах», що проходив у кібуці Шфаім (Ізраїль)

З 11 березня по 23 березня 2018 року завідувач лабораторії моніторингу та охорони вод Ганна Балихіна взяла участь у Міжнародному навчальному курсі «Розвиток сільського господарства в засушливих регіонах», що проходив у кібуці Шфаім (Ізраїль). Організатори курсів: Ізраїльське агентство розвитку міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Mashav, центр міжнародного співробітництва у сфері сільськогосподарського розвитку Міністерства сільського господарства та розвитку сільських територій CINADCO, Міжнародний сільськогосподарський тренувальний центр MATC.
У курсі прийняли участь 23 представники з 8 країн світу: Азербайджан, Камерун, М’янма, Гана, Індія, Ефіопія, Непал та Україна.
Програма досліджень передбачала отримання нових знань про розвиток сільського господарства в Ізраїлі (організація, політика і стратегія на національному та регіональному рівнях), ознайомлення з дослідженнями в межах полузасушливих та засушливих територій, управлінням водними ресурсами, системами високопродуктивного вирощування культур та веденням тваринництва, застосуванням інноваційних технологій, управлінням зрошенням та внесенням добрив та ін.

За програмою курсів були опрацьовані питання розвитку сільських територій та агротуризму в напівзасушливих і аридних умовах; сільськогосподарського розвитку в Ізраїлі; інноваційних технологій виробництва овочів в Ізраїлі; проведення зрошення та внесення добрив.
Також були організовані виїзди до південного регіону. Учасники відвідали 2 наукових центри Ramat HaNegev R&D Station та Gilat Regional R&D Center of ARO Volcani, компанію з виробництва обладнання для краплинного зрошення Netafim, станцію лікарських рослин, молочну ферму в кібуц Almog, поселення бедуїнів Project Wadi Attir, станцію з очистки води та різні плантації, отримали консультації фахівців.
20 березня 2018 року у тренувальному центрі була проведена міжнародна конференція «Використання сільськогосподарських інновацій Ізраїлю для досягнення цілей сталого розвитку».
Програма передбачала підготовку та захист проектів учасниками курсів. Наша група підготувала та захистила проект «Post harvest losses and its mitigation».

Події та новиниPermalink

Comments are closed.