Ключові аспекти забезпечення населення України якісною питною водою, а також вирішення комплексу проблем водовідведення та очистки стічних вод до нормативних показників

Семінар на тему «Ключові аспекти забезпечення населення України якісною питною водою, а також вирішення комплексу проблем водовідведення та очистки стічних вод до нормативних показників».
3 квітня 2018 року в рамках Х Міжнародної спеціалізованої виставки «Київський технічний ярмарок – 2018» (Міжнародний виставковий центр, Броварський пр., 15, м.Київ, Україна) відбувся семінар на тему: «Ключові аспекти забезпечення населення України якісною питною водою, а також вирішення комплексу проблем водовідведення та очистки стічних вод до нормативних показників». Організаторами заходу виступили Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціація «Питна вода України». Учасники семінару, а це більш ніж 100 осіб: представники уряду, бізнесових кіл, наукових та громадських організацій, керівники та спеціалісти міськводоканалів України обговорили під час семінару такі головні питання: якість води в поверхневих та підземних джерелах питного водопостачання, сучасний стан систем водопостачання та водовідведення в Україні, правові аспекти впровадження ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», застосування сучасних ефективних технологій при підготовці питної води та очищенні стічних вод, проблеми державного управління і регулювання правових відносин у сфері питного водопостачання та водовідведення.
Участь у заході взяли:
Від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України:
• Кругляк Едуард Борисович – заступник міністра Мінрегіону України;
• Токаренко Віктор Васильович – заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону України;
• Медведь Тетяна Анатоліївна – начальник відділу водопровідно-каналізаційного господарства Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону України.
Від Асоціації «Питна вода України»:
• Хіврич Юрій Єгорович – президент Асоціації «Питна вода України».
Від Інституту водних проблем і меліорації НААН:
• Діденко Володимир Сергійович – завідувач науково-організаційним відділом, к.н.держ.упр.;
• Мацелюк Євген Михайлович – завідувач лабораторії водопостачання і водовідведення, к.т.н.;
• Чарний Дмитро Володимирович – головний науковий співробітник, д.т.н.
Від Інституту водних проблем і меліорації НААН з доповіддю на тему «Ефективні технології якісного питного водозабезпечення з використанням підземних вод» виступив головний науковий співробітник Інституту, д.т.н. Чарний Д.В. У своєму виступі він розповів учасникам семінару про розроблені в ІВПіМ НААН сучасні методи інтенсифікації діючих водопровідних споруд за рахунок їх переобладнання, застосування удосконалених новітніх технологій підготовки питної води на основі природних систем водоочищення та оптимізації роботи.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.