Інформаційні продукти для оцінки ризику посух на національному рівні за даними спостереження Землі

14-16 травня 2018 р. відбувся семінар «Інформаційні продукти для оцінки ризику посух на національному рівні за даними спостереження Землі»), який проводився спільно Інститутом космічних досліджень НАН України та ДКА України, Центром дистанційного зондування земного покриву Університету Бонна (ZFL, University of Bonn), Інститутом довкілля та захисту людини Університету об’єднаних націй (UNU-EHS), Платформою ООН з використання космічної інформації для ліквідації наслідків катастроф та реагування на надзвичайні ситуації (UNOOSA / UN-SPIDER).
Метою семінару було представлення методики розрахунку економічних збитків у сільському господарстві від проявів посух на основі даних дистанційного зондування. Результати застосування методики було представлено на пілотному об’єкті – Київська область. Запропонована методика розроблена відповідно до рекомендацій з моніторингу впровадження Сендайської рамкової програми. Практична частина семінару полягала у вивчені можливостей R studio для моніторингу проявів посух у сільському господарстві.
Участь у обговорені представлених підходів взяли представники Міністерства екології та природних ресурсів, Укргідрометцентру, Інституту космічних досліджень, Державного космічного агентства.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.