Участь у роботі XI з’їзду ґрунтознавців та агрохіміків України

З 17 по 21 вересня 2018 р. під девізом «Ґрунтові ресурси: вчора, сьогодні, завтра» на базі Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва пройшов черговий З’їзд ґрунтознавців та агрохіміків України. З’їзд було організовано Громадською організацією «Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків», Національною академією аграрних наук України, Національним науковим центром «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» та Харківським національним аграрним університетом імені В.В. Докучаєва.
Загальна кількість делегатів та учасників з’їзду становила 197 чоловік, з них 91 делегат з 18 регіональних осередків ГО «УТГА» та 10 зарубіжних учасників, у тому числі з Білорусі, Молдови, Румунії, Польщі, Узбекистану та Японії.
Делегатами з’їзду від Інституту водних проблем і меліорації НААН були докторант, канд. с.-г. наук С. Коломієць і старший науковий співробітник відділу зрошення та дренажу Л. Усата, які на секційних засіданнях представили по дві доповіді.
Програма роботи з’їзду включала 15 пленарних доповідей та понад 260 доповідей у 5-ти секціях:
1. Управління земельними ресурсами, генезис, географія, класифікація, картографування, ГІС-технології, нормативне забезпечення.
2. Еволюція властивостей ґрунтів, моніторинг за станом, технології раціонального землекористування.
3. Меліорація, рекультивація, охорона ґрунтів від ерозії та техногенного забруднення.
4. Агрохімічне забезпечення сучасного землеробства.
5. Гумусовий стан ґрунтів, органічне землеробство, біологія ґрунтів.
Більш розширену інформацію про роботу з’їзду дивіться на відео.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.