Василь Петриченко вважає Херсонщину сильнішою за екстремальні обставини

Фото: Херсонська ОДА

На господарстві «Придніпровське» у с. Новоолександрівка Нововоронцовського району відбувся семінар-нарада з питань підбиття підсумків збирання урожаю ранніх зернових культур у 2013 році, організації збирання пізніх зернових культур та підготовки до посіву озимих культур під урожай 2014 року.

У заході брали участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк, Президент Національної академії аграрних наук країни Василь Петриченко, а також голови районних державних адміністрацій, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники  сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, вчені наукових установ.

Ознайомившись із сучасними технологіями вирощування зернових на Херсонщині, Президент Національної академії аграрних наук України Василь Петриченко відзначив високу якість зернових вирощених у Херсонській області.

«Незважаючи на аномальні погодні умови поточного року врожай зернових у Херсонській області є дуже якісним, адже 90% його складає продовольче зерно», – сказав він та додав, що такі показники є свідченням застосування сучасних наукових підходів у вирощуванні. Василь Петриченко також відзначив надзвичайну важливість розширення в області площ під зрошення. Адже поточного року, окремі сільгосптоваровиробники на поливних землях отримали врожай до 70 ц/га. За його словами, це питання порушуватиметься на державному рівні.

У ході практичної частини заходу учасники семінар-наради ознайомилися з сучасними технологіями у сільському господарстві запровадженими на ПАТ «Придніпровське». Зокрема, ознайомилися із особливостями функціонування зернового току, оглянули поля під чорним паром і виставки машинно-тракторного парку ПАТ «Придніпровське». Крім того, учасникам заходу було презентовано посіви кукурудзи з використанням краплинного зрошення.

Урядовий портал

Події та новиниPermalink

Comments are closed.