Держава сприятиме розвитку краплинного зрошення на Херсонщині – Іван Бісюк

«Держава усіляко сприятиме розвитку краплинного зрошення на Херсонщині та в Україні в цілому», – зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Іван Бісюк, відвідавши сільськогосподарські угіддя СТОВ «Таврійська перспектива» Каховського району у рамках робочого візиту на Херсонщину. «В умовах зміни клімату на півдні нашої країни нам необхідно застосовувати весь можливий потенціал для вирощування продукції, у якій зацікавлена вся Україна. Найкраще у цьому плані сьогодні працює Херсонщина».

«Якщо в державі сьогодні 62 тис.га краплинного зрошення, то Херсонщина має 30 тис.га, тобто 50%. Тому важливо знайти всі шляхи і механізми для того, щоб використати систему краплинного зрошення під ті кліматичні умови, які складаються сьогодні».

Крім того, перший заступник Міністра додав, що головою Херсонської обласної державної адміністрації Миколою Костяком в цьому напрямку вже зроблено чимало – площу зрошувальних земель на Херсонщині вдалося збільшити на 100 тис. га.

Микола Костяк же, зі свого боку, подякував першому заступнику Міністра аграрної політики та продовольства України за те, що центральна влада відгукнулася на прохання провести сьогоднішню нараду, яка стосується саме розвитку зрошування земель та пошуку механізмів підвищення виробництва сільськогосподарської продукції на півдні України в умовах зміни клімату.

Джерело http://www.oda.kherson.ua/ua/news/gosudarstvo-budet-sposobstvovat-razvitiyu-kapelnogo-orosheniya-na-hersonshhine-ivan-bisyuk

Події та новиниPermalink

Comments are closed.