Перший міжнародний форум по іригації (зрошенні) і 64 засідання Виконавчого комітету по іригації і дренажу (МКІД)

29 вересня – 5 жовтня 2013 року у місті Мардін (Туреччина) відбувся Перший міжнародний форум по іригації (зрошенні) і 64 засідання Виконавчого комітету по іригації і дренажу (МКІД). В роботі прийняло участь більше 640 учасників із 60 країн. Від України прийняв участь Голова національного комітету міжнародної комісії по іригації і дренажу академік НААН України Коваленко П.І. Перші три дні проходив Міжнародний форум під девізом: Іригація і дренаж в мінливому світі: глобальна продовольча безпека.

Розглядалось три блоки питань:

  • Політика, наука, суспільство
  • Фінансування іригації і дренажу;
  •  Комплекне управління водними ресурсами для стабільного виробництва продовольства.

Засідання проходило паралельно. Були відібрані і доповідались основні доповіді по першому і другому блоці по 10 доповідей і по третьому – 12 доповідей. Окрім того, були короткі доповіді по 5 хвилин, а остальні були представлені стендовими доповідями.

Наступні три дні проходило засідання Виконавчого комітету МКІД.

Перший день проходило засідання регіональних груп країн Азії, Африки, Америки і Європи, а також групи – Іригація і дренаж в країнах з соціально-економічною трансформацією, яку очолює представник України Коваленко П.І.

Наступні дні відбулось засідання спеціалізованих груп і комітетів в тому числі стратегії і організації, а також технічного розвитку.

Підсумкове засідання виконавчого комітету відбулось 5 жовтня на якому розглядались результати засідань робочих груп і спеціалізованих комітетів.

Від груп вибрали нових трьох віце-президентів МКІД. Були обрані представники Індонезії, Індії і Іраку.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.