У рамках Х Міжнародного водного форуму пройшла міжнародна конференція “Проблеми і прогрес у водному господарстві та меліорації земель у країнах СЄКЦА”.

7 листопада 2012 року відбулася міжнародна конференція Мережі водогосподарських організацій Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії на тему: “Проблеми і прогрес у водному господарстві та меліорації земель у країнах СЄКЦА”. Під час зазначеної конференції розглядалася історія, проблеми і перспективи розвитку водного господарства України; нові тенденції в світовому водному співтоваристві і їх вплив на розвиток водних ресурсів в регіоні; водна конференція Європейської економічної комісії ООН та інтегроване управління водними ресурсами; водне господарство Росії – наукові основи вдосконалення; програма встановлення і розвиток меліоративного комплексу Росії; Водна стратегія України, особливості інтегрованого управління водними ресурсами України; проблеми і перспективи управління водними ресурсами в Азербайджані; досвід запровадження інтегрованого управління водними ресурсами в Казахстані; інтегроване управління водними ресурсами в Узбекистані; трансграничні водоносні комплекси Білорусі і сусідніх держав; діяльність Глобального Водного Партнерства Центральної Азії і Кавказу по нарощуванню потенціалу водного сектора; досвід водної співпраці між Молдовою і Україною по басейну трансграничної річки Дністер; підтримка Німецьким суспільством по технічній співпраці Мережі водогосподарських організацій СЄКЦА в 2013-2014 рр.

Від української сторони на пленарному засіданні виступили з доповідями:

Сташук В.А. голова Державного агентства водних ресурсів України, член-кореспондент НААН, д.т.н. «Історія, проблеми та перспективи розвитку водного господарства України» ;

Ромащенко М.І. директор Інституту водних проблем і меліорації НААН, академік НААН, д.т.н. «Водна стратегія України, особливості інтегрованого управління водними ресурсами України»

Засідання конференції пройшло у приміщенні Бортницького міжрайонного управління водного господарства ім. Гаркуші М.А. за адресою: м. Київ, вул. Леніна, 34.

КонференціїPermalink

Comments are closed.