Участь у семінарі “Індикатори прогресу та ризики недосягнення водних цілей для України”

7 липня 2017 року заступник директора з наукової роботи Михайло Яцюк, завідувач відділенням водних ресурсів Сергій Шевчук та завідувач відділу водних ресурсів Анатолій Шевченко взяли участь у семінарі «Індикатори прогресу та ризики недосягнення водних цілей для України». Захід пройшов у конференц-залі Водно-інформаційного центру «Музей води».

Семінар проводився з метою підвищення обізнаності та залучення заінтересованих сторін до процесу впровадження і моніторингу досягнення Цілі сталого розвитку  №6 – Забезпечення доступності та сталого управління водними ресурсами і санітарії для всіх.

Завдання, що виносилися на порядок денного семінару:

а) представлення та обговорення індикаторів прогресу ЦСР №6 та їх моніторингу,
б) застосування підходів на основі ризиків для досягнення цілей управління водними ресурсами (на прикладі управління ризиками затоплення, посух, забезпечення доступу до питної води),
в) оцінка прогресу євроінтеграційних кроків у галузі якості води та водних ресурсів і взаємозв’язок їх із досягненням ЦСР №6.

Науковці Інституту водних проблем і меліорації взяли активну участь у заході. Про взаємозв’язок впровадження Водної рамкової директиви ЄС з досягненням водних цілей сталого розвитку України доповіли заступник директора з наукової роботи Михайло Яцюк та завідувач відділу водних ресурсів Анатолій Шевченко. З оцінкою ризиків паводків на прикладі басейну річки Ірпінь присутніх ознайомив завідувач відділенням водних ресурсів Сергій Шевчук.

Організаторамии заходу виступили Глобальне водне партнерство та Всеукраїнська екологічна громадська організація “Мама-86”.
Наради, семінариPermalink

Comments are closed.