Науковці Інституту взяли участь у засіданні робочої групи з питань сприяння розвитку картоплярства та овочівництва в Україні

10 листопада 2020 року о 14:00 під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького у форматі Zoom-конференції відбулося п’яте засідання робочої групи з питань сприяння розвитку картоплярства та овочівництва в Україні. Робоча група обговорила напрацювання до проєктів Державних цільових програм розвитку промислового картоплярства і розвитку овочівництва на період до 2025 року. Серед наукових установ Національної академії аграрних наук України у розробленні проєктів прийняли участь Інститут водних проблем і меліорації, Інститут картоплярства та Інститут інноваційної біоекономіки.

Матеріали щодо зрошення картоплі, у тому числі нормативи компенсації витрат на проєктування і будівництво систем зрошення, розроблені Інститутом водних проблем і меліорації НААНУ до проєкту Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства до 2025 року, були представлені директором Михайлом Ромащенком і схвалені членами робочої групи.

Окрім питань зрошення, на засіданні були розглянуті питання промислового насінництва картоплі; сертифікації насіннєвого матеріалу та її відповідності Європейській і Середземноморській організації карантину і захисту рослин; розроблення сучасної бізнес-моделі розвитку промислового картоплярства; стану картоплесховищ; нормативів компенсації витрат на розвиток картоплярства та ін.. Проєкти Державних програм після доопрацювання будуть погоджуватися з членами робочої групи та затверджуватися відповідними державними органами.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.