Херсонські чиновники вважають, що майбутнє у с/г за вирощуванням зернових і технічних культур на краплинному зрошенні

28 січня заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Михайло Мельник під час ефіру телепередачі «Вечірня студія» на Херсонській обласній державній телерадіокомпанії «Скіфія» розповів про сучасний стан і перспективи розвитку агропромислового комплексу в області.

У своєму виступі чиновник зазначив, що владою особливу увагу приділено питанню впровадження в області інновацій в землеробстві. Михайло Мельник з даного питання повідомив, що цього року вирішено впровадити нові інноваційні технології, зокрема, вирощування зернових культур і технічних (сої) на краплинному зрошенні.

«Вчені, фахівці галузі агропромислового розвитку рекомендують в 2013 році ввести вирощування кукурудзи на краплинному зрошенні», – сказав заступник голови облдержадміністрації і додав, що у всіх районах області проведено практичні семінари із залученням фахівців із впровадження цих технологій.


А 31.01.2013 р.  на обласній нараді з питань підготовки області до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2013 році голова області Микола Костяк повідомив «На сьогоднішній день є перспектива вирощування кукурудзи на краплинному зрошенні та отримання врожаю на рівні 200 ц/га. Вже є такі приклади, і я впевнений, що в цьому році вже багато сільськогосподарських підприємств будуть розвивати цей напрямок».

Микола Костяк також підкреслив, що з сільгосптоваровиробниками відпрацьовується структура посівних площ і розширюються посіви кукурудзи на краплинному зрошенні. Акцентував увагу голова облдержадміністрації й на тому, що потрібно збільшити посів зернових культур. «У поточному році ми поставили завдання – отримати 2,7 млн тонн зернових культур, згідно програми «Зерно Херсонщини 2012-2015». Але, щоб отримати високі показники врожаю, вирощувати необхідно на краплинному зрошенні», – зазначив він.

Участь у нараді також взяли голова облради Віктор Пелих, заступник голови облдержадміністрації Михайло Мельник, директор Інституту зрошуваного землеробства Раїса Вожегова.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.