За три роки планується відновити зрошення мільйона гектарів сільгоспугідь на Півдні

Протягом найближчих трьох років планується відновити зрошення на одному мільйоні гектарів, у той час як на сьогодні зрошується тільки 400 тисяч гектарів. Таким чином, загальна площа зрошуваних земель може становити до 1,4 мільйона гектарів. Завдяки цьому валове виробництво сільгосппродукції на Півдні може зрости на 26,7 млрд. доларів на рік. Це передбачено в ухваленій Урядом Державній програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«У нас існує два основні зрошувальні канали, – Північнокримський і Каховський. І розвиток системи зрошення − це дуже важлива тема, яку буде підтримувати держава. Для цього планується залучити кошти фінансових установ. І наше завдання – протягом трьох років відродити зрошення на Півдні, зокрема, на Херсонщині, Миколаєвщині та, звичайно, Криму. Це дасть змогу значно збільшити обсяги виробництва зерна в цих регіонах», − зазначив Микола Присяжнюк.

Так, у Державній програмі активізації розвитку економіки передбачено спрямувати 2 мільярда доларів під державні гарантії на відновлення та модернізацію систем зрошення на Півдні України. В свою чергу, це дасть змогу розшити зрошувані площі в Україні з 400 тисяч гектарів до 1,4 мільйона гектарів. Як наслідок, аграрії Херсонської області та Криму наростять валове виробництво продукції сільського господарства на 26,7 мільярда доларів на рік.

Слід нагадати, що нещодавно Президент України Віктор Янукович зазначив, що держава обов’язково підтримає програму відновлення зрошувальних систем на Херсонщині та Криму.

Джерело Міністерство аграрної політики та продовольства України.

 

Події та новиниPermalink

Comments are closed.