Селекціонери Південної станції ІВПіМ вивели кубоподібний перець

Злато Скіфів. Демонстраційний полігон ДПДГ “Великі Клини”

Японці в свій час вивели унікальний сорт кубовидного кавуна, щоб спростити транспортування. А українські селекціонери пішли своїм шляхом, і ” видали на гора ” такої ж форми солодкий перець.

Вченим Південної державної сільськогосподарської дослідної станції ІВПіМ, що в Голопристанському районі Херсонщини, це коштувало понад сім років кропіткої роботи. Завдяки помаранчевому кольору плоду новому сорту дали горду назву “Злато скіфів”, але кольором і незвичайною формою його особливості аж ніяк не обмежуються.

Директор станції, кандидат сільськогосподарських наук Володимир Лимар каже, що плоди нового перцю значно “м’ясисті”, ніж плоди інших сортів, і мають товщину стінок 6-8 міліметрів. Ще однією перевагою “Злато скіфів” є скорочений період його вегетації – до 120 днів. Тоді як представникам переважної більшості інших сортів цієї культури для визрівання необхідно 120-140 днів. А як відомо, чим раніше овочі в сезон потрапляють на ринки, тим більший прибуток від реалізації. Тому городникам півдня України кубоподібний перець очевидно припаде до смаку.

За матеріалами “Голос України”

Події та новини, Цікаві фактиPermalink

Comments are closed.