3 грудня 2013 року на базі Інституту зрошуваного землеробства відбулася нарада стосовно відновлення зрошення у контексті використання міжнародного досвіду

Фото http://izpr.org/

У м. Херсон під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Мельника та за участі радника з міжнародних справ Державної Асоціації земельних і водних ресурсів DLG (Нідерланди) Хенка Муна (Henk Moen) і провідних аграріїв Херсонського краю відбувся науково-практичний семінар з питань консолідації земельних ресурсів. У ньому взяли участь і начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко та начальник управління експлуатації водопостачання системи енергозбереження та механізації Вячеслав Розгон.
Тому в ході проведення його учасники обговорили питання щодо відновлення зрошення в Україні, зокрема залучення інвестиційних коштів, та розглянули перспективу подальшої співпраці між водогосподарськими організаціями України і відповідними установами Королівства Нідерланди.
Так, керівник проекту Хенк Мун розповів херсонським аграріям про основні стратегічні підходи, що можуть бути вжиті в Україні найближчим часом та про міжнародний досвід вирішування проблеми зрошування, зокрема у Росії, Іспанії, Туреччині, Єгипті, Македонії та Голландії.
Ольга Жовтоног, директор Міжнародної громадської організації «Прімавера», запропонувала один із пілотних проектів, бачення якого полягає у розвитку сільських територій, сталому ефективному сільськогосподарському виробництві та залученні заінтересованих сторін.
«Звичайно, досвід інших країн не можна стовідсотково перенести на Україну та Херсонщину, адже наші території, наш клімат та тип ґрунтів значно відрізняються. Але те, що, дійсно підходить для нашого краю необхідно впроваджувати без будь-яких сумнівів, – наголосив Михайло Мельник. – Та пам’ятаймо, що питання відновлення зрошення – це комплексна проблема, для вирішення якої необхідні відповідні комплексні заходи».

За матеріалами оф. сайту Інституту зрошуваного землеробства
http://izpr.org/novini/212-3-grudnja-2013-roku-na-bazi-institutu-zroshuvanogo-zemlerobstva-vidbulasja-narada-stosovno-vidnovlennja-zroshennja-u-konteksti-vikoristannja-mizhnarodnogo-dosvidu.html
Події та новиниPermalink

Comments are closed.