Міжвідомча наукова рада НАН України та НААН України з проблем агропромислового комплексу «Стан і перспективи використання та відновлення та використання меліорованих земель України».

24 грудня о 14:00 у Білій залі Великого конференц-залу НАН України за адресою вул. Володимирська, 55 відбулась Міжвідомча наукова рада НАН України та НААН України з проблем агропромислового комплексу, на якій було розглянуто питання «Стан і перспективи використання та відновлення та використання меліорованих земель України».
Основним доповідачем із зазначеного питання був директор Інституту водних проблем і меліорації, академік НААН Ромащенко М.І. У обговоренні піднятого питання прийняли участь: Балюк С.А. – директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського», Хвесик М.А. – директор ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку» НАН, Ткач В.П. – директор Українського НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького НАН, Лавриненко Ю.О. – заступник директора Інституту зрошуваного землеробства НААН, Яцюк М.В. – перший заступник Голови Держводагентства України, Афанасьєв С.О. – заступник директора Інституту гідробіології НАН, Жовтоног О.І. – завідувач лабораторії Інституту водних проблем і меліорації НААН.
У роботі Міжвідомчої наукової ради також взяли участь провідні вчені НАН та НААН з питань меліорації, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України і Державного агентства водних ресурсів України. Загалом участь у заході взяли 35 фахівців.

За результатами роботи було прийнято проект постанови, а також створено робочу групу із доопрацювання зазначеного проекту документу та підготовки аналітичної довідки з розглянутого питання для її подання керівництву держави.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.