Інноваційні технології та інформаційні системи в управлінні зрошенням

19 лютого 2016 року Департаментом агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації спільно з Інститутом водних проблем і меліорації НААН України, проведено інтерактивний навчальний семінар у форматі «круглого столу» на тему: «Інноваційні технології та інформаційні системи в управлінні зрошенням».
У заході взяли участь представники агрокомпаній, фермерських господарств, громадських та наукових організацій.
Під час заходу фахівці Інституту водних проблем і меліорації НААН України – завідувач відділу Використання зрошуваних земель д. с.-г. наук Жовтоног Ольга Ігорівна, провідний науковий співробітник канд.. с.-г. наук Поліщук Віталій Васильович та науковий співробітник Бульба Ярина Олександрівна, ознайомили учасників з інноваціями в управлінні та сучасними методами планування зрошення, технологіями наземного та космічного моніторингу стану посівів та ведення зрошення, досвідом впровадження інформаційної системи оперативного планування зрошенням «ГІС Полив» та інформаційної системи «Передпроектне планування зрошення (ІС ПТЕО)».
Крім того, обговорено існуючі проблемні питання управління зрошенням на Херсонщині та запропоновано найбільш ефективні шляхи консультування господарств для прийняття управлінських рішень щодо використання та відновлення зрошувальних систем.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.