Міська влада Броварів зацікавлена вирішити проблему підтоплення разом з інвесторами – Сергій Рябков

Міська влада зацікавлена сприяти реалізації проекту інвестора щодо ліквідації проблеми підтоплення району Старого міста. Про це  повідомив директор державного підприємства “Проектно-технологічне бюро” Інституту водних проблем і меліорації Сергій Рябков.
“Я був присутній лише на одній зустрічі з керівництвом міста і громадських слуханнях. Але, здається, зараз міська влада зацікавлена сприяти реалізації проекту. На мою думку, вона повинна мати мудрість, щоб втілити цю ідею в життя. Адже надалі відкладати проблему –значить тільки ускладнювати її”, – зазначив він.
При цьому він зауважив, що для комплексного вирішення підтоплення усієї території варто залучити ще декількох інвесторів, оскільки наразі систему водовідведення зводять лише у районі Старого міста.
“Реалізація проекту по вирішенню проблеми підтоплення навіть в одному мікрорайоні – це приклад, як можна зробити це в інших кварталах, а далі залучати так само інших інвесторів. Навіть якщо зараз інвестор зробить це на одній ділянці, від цього місто тільки виграє. Бо як показує практика, коли на прилеглих територіях рівень ґрунтових вод коливається в межах 0,5-1 м, а на проектній ділянці рівень ґрунтових вод повинен бути глибше 2 м, то на таких ділянках рівень води також опуститься. Звичайно, це буде не дуже велика територія: залежно від грунтів і технічного рішення може бути смуга шириною 100-200 м, але в її межах рівень ґрунтових вод обов′язково знизиться. Тобто, чим ближче до забудованої ділянки, тим він буде нижчим, а далі вплив дренажу буде зменшуватись”, – пояснив директор ДП “Проектно-технологічне бюро” Інституту водних проблем і меліорації.
Він також наголосив, що подолання проблеми підтоплення навіть в одному районі Старого міста Броварів потребує значних інвестицій.

Джерело УНН
Події та новиниPermalink

Comments are closed.