Аграрний форум «Агро-2018»

6 червня в рамках ХХХ Міжнародної агропромислової виставки АГРО-2018 було відкрито Аграрний форум «Агро-2018». Перший день Форуму було розділено на БЛОКИ: №1: «Пріоритети державної фінансової підтримки АПК у 2018 році». Модератор – заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.  №2: «Адаптація сільськогосподарського виробництва до змін клімату». Модератор – координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков.

У Блоці №2 «Адаптація сільськогосподарського виробництва до змін клімату» з доповіддю “Відновлення зрошення – запорука сталості землеробства в умовах змін клімату” виступив директор ІВПіМ Михайло Ромащенко. Михайло Іванович ознайомив присутніх з передумовами відновлення та розвитку зрошення і дренажу, прогнозними розрахунками районуванням території України за річним кліматичним водним балансом до 2100 року, наявністю резервів для відновлення зрошення, окупністю витрат для різних типів відновлення та модернізації зрошення, законодавчим та інституційним забезпеченням розвитку зрошення  в Україні.

Участь у заході взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко, координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков, в.о. віце-президента НААН Микола Роїк, звідувач відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, представники Мінагрополітики, Гідрометцентру України, НААН України.

Виставки, Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.