Засідання робочої групи в рамках підготовки законопроекту про використання меліорованих земель та меліоративних систем

7 листопада у Комітеті Верховної Ради України відбулось засідання робочої групи в рамках підготовки законопроекту про використання меліорованих земель та меліоративних систем. Обговорення було ініційовано народними депутатами за участю Міністерства аграрної політики і продовольства України, Державного агентства водних ресурсів України, Національної академії аграрних наук України, представників Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», сільгоспвиробників, експертів Світового банку та ФАО.

На розгляд робочої групи було винесено питання концептуального бачення окремого базового проекту про об’єднання водокористувачів, що, як показує досвід інших держав, є ефективним механізмом управління та експлуатації меліоративних систем. Основними доповідачами на засіданні були: Сергій Хлань – Голова підкомітету з питань ціноутворння та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в АПК Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин; Ірина Овчаренко – Голова Державного агентства водних ресурсів України. 

Від Національної академії аграрних наук участь у засіданні робочої групи взяли президент НААН Ярослав Гадзало та директор Інституту водних проблем і меліорації  Михайло Ромащенко

Події та новиниPermalink

Comments are closed.