Засідання Робочої групи з питань якості води і управління водними ресурсами щодо підсумків та планів роботи з виконання інвестиційного проекту відновлення та модернізації Нижньо-Дністровської зрошувальної системи

12 квітня 2019 р. в Міністерстві екології і природних ресурсів України під головуванням заступника Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Миколи Кузьо за участі заступника начальника управління охорони земельних та водних ресурсів – начальника відділу збереження та раціонального використання водних ресурсів Олександра Боня, представників Інституту водних проблем і меліорації, H2Office, громадських організацій та інших заінтересованих сторін відбулося засідання Робочої групи з питань якості води і управління водними ресурсами щодо підсумків та планів роботи з виконання інвестиційного проекту відновлення та модернізації Нижньо-Дністровської зрошувальної системи.

Від Інституту водних проблем і меліорації в роботі приймали участь Михайло Ромащенко, директор інституту, Михайло Яцюк, в.о. заступника директора, Тетяна Матяш, завідувач відділу інформаційних технологій та маркетингу інновацій. На зустрічі було проведено обговорення поточного статусу реалізації пілотного інвестиційного проекту відновлення та модернізації Нижньо-Дністровської зрошувальної системи. Доповідь про результати, отримані за проектом зроблені представниками ІВПіМ та H2Office.Результати, отримані за проектом, високо оцінили учасники робочої групи та відмітили актуальність подальшої реалізації інвестиційних проектів.

Результатом зустрічі став підготовлений проект «Меморандуму про взаєморозуміння між Мінприроди та ЄБРР щодо розвитку зрошення в Україні», в якому засвідчено взаємний інтерес щодо вдосконалення управління водними ресурсами та зрошенням в Україні, залучення інвестиційних ресурсів для оновлення та модернізації інженерної інфраструктури зрошувальних та дренажних систем та сприяння приватним інвестиціям в зрошення. Проектом Меморандуму передбачено подальші кроки для реалізації інвестиційного проекту з реконструкції Нижньо-Дністровської зрошувальної системи та інших інвестиційних проектів для техніко-технологічного оновлення та модернізації зрошувальних і дренажних систем.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.