Збереження води у зрошенні

13-14 листопада у м.  Монпельє проходила Європейська конференція «Збереження води у зрошенні». Основним організатором конференції виступив Французький Національний Дослідницький Інститут Науки та Технологій для Сільського Господарства та Навколишнього Середовища (IRSTEA). У конференції прийняли участь 230 учасників з 18 країн. Від інституту участь у конференції прийняла завідувач лабораторії управління водними ресурсами Даниленко Ю. з доповідями «Дистанційні індикатори ефективності використання води на півдні України» та «Аналітична система управління зрошенням». Конференція зібрала разом всіх зацікавлених сторін, які переймаються питаннями збереженням води у зрошені: представників управлінських організацій, технічних фахівців, науковців та приватний сектор.

Тематика конференції була зосереджена на наукових та технічних питаннях, пов’язаних зі збереженням води, що досягаються шляхом технічних покращень зрошувальних систем чи зміни підходів до управління ними. Учасники ділилися досвідом мінімізації втрат води у системах зрошення та напрацюваннями у ефективному управлінні водними ресурсами у сільському господарстві.

Конференція складалася з пленарного засідання на якому були представлені доповіді про стан зрошення у різних країнах та політика ЄС у сфері сільського господарства. Наукового семінару, в рамках якого основна увага була зосереджена на розробках у сфері управління зрошенням. Польового туру з демонстрацією роботи платформи PReSTI та презентації нових послуг та розробок від провідних компаній. Завершальним етапом конференції стало проведення круглого столу за участі місцевих та міжнародних експертів.

Конференції, Події та новиниPermalink

Comments are closed.