10 Міжнародна конференція «Європа – Міжнародна Мережа Басейнових Організацій 2012″

17-19 жовтня 2012 року Голова Держводагентства В.Сташук, директор Інституту водних проблем і меліорації НААН М. Ромащенко, завідувач Лабораторії інтегрованого управління водними ресурсами ІВПіМ Ю.Даниленко та начальник Дністровсько-Прутського БУВР  Я. Дзюба  взяли участь у 10 Міжнародній конференції «Європа – Міжнародна Мережа Басейнових Організацій 2012», що відбулася в м.Стамбул (Турецька Республіка).  Приймаючою організацією виступив Турецький Інститут Води. Під час зазначеного заходу розглядалися питання впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами в Україні, реалізації положень Водної Рамкової Директиви ЄС в рамках співпраці з сусідніми країнами, взято участь у роботі круглих столів та в обговореннях результатів 6 Всесвітнього Водного Форуму та Конференції ООН «Ріо +20» та відпрацювання положень проекту «Світового договору для більш ефективного управління басейнами». 

В рамках 10-ї Європейської конференції проведено 6 круглих столів:

1. Зв’язок між водними ресурсами, продовольчою безпекою та енергетичними ресурсами – проблеми вибору, досвід, витрати та досягнення: Водна Рамкова Директива та відповідні заходи у гідроенергетиці, сільському господарстві та екології.

2. Співробітництво країн Середземноморського басейну, Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії з питань впровадження Водної Рамкової Директиви: принципи та підходи.

3. Покращення управління водними ресурсами транскордонних річкових басейнів. Дво- та багатостороннє співробітництво.

4. Адаптація до змін клімату та попередження його негативних наслідків: зниження ризиків посух та впровадження Директиви захисту від затоплення та підтоплення.

5. Розробка нових підходів до відновлення річок та захисту водних екосистем: гідроморфомогічні, екологічні аспекти, покращення стану річкових басейнів, перекиди води в межах басейнів.

6. Економічний аналіз, фінансові здобутки від впровадження Директиви, економічна оцінка обслуговування екосистем, ефективне використання водних ресурсів, зацікавленість та залучення до процесу всіх водокористувачів.

У конференції прийняли участь 354 учасники, що представляли урядові організації, басейнові управління та наукові установи з 47 країн Світу. За результатами роботи конференції було прийнято Декларацію та визначено, що головою Міжнародної мережі басейнових організацій на 2012 – 2013 рр. буде директор Турецького Інституту води.




КонференціїPermalink

Comments are closed.