«Площі зрошення на Херсонщині вже зараз можна збільшити вдвічі» В.Пелих

Міністерство агрополітики та продовольства України планує протягом трьох років відновити систему зрошення на півдні України. Як повідомив на брифінгу для регіональних ЗМІ голова обласної ради Віктор Пелих, потужності меліоративних систем регіону уже зараз дозволяють вдвічі збільшити площі зрошуваних земель.

– На сьогодні в регіоні зрошується близько 300 тис га земель. При цьому, меліоративні потужності уже зараз дозволяють збільшити площі зрошуваних земель на території області вдвічі – до 600 тис га. – Наголосив він.

Віктор Пелих акцентував, що це цілком реальне завдання, реалізація якого дозволить виконати доручення Президента України по збільшенню в державі збору зернових. Очільник обласної ради підкреслив, що збільшення зрошуваних площ можливе лише за підтримки на державному рівні.

– Міністр Аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк на останній колегії Міністерства озвучив суму передбачуваних інвестицій у програму відновлення зрошення чотирьох областей півдня України – Херсонській, Одеській, Миколаївській областях та АР Крим. Ця сума складає близько до 1 млрд. дол. Звичайно, це все можливо лише за підтримки на державному рівні і ми бачимо, що вона в нас є, – резюмував В.Пелих.

За словами посадовця, існує два основних напрямки виконання доручення Президента по збільшенню збору зернових до 20 млн тон: застосування новітніх технологій та передових наукових досліджень, а також відродження та розвиток зрошуваного землеробства. Саме останній шлях є пріоритетним для посушливої Херсонщини.

За матеріалами сайту Херсонської обласної ради

Події та новиниPermalink

Comments are closed.