На Херсонщині планують до 2020 року збільшити площі зрошення до 460 тис. га

«Завдяки підтримці Президента України Віктора Януковича на Херсонщині впроваджується багато значущих інфраструктурних проектів, одним із таких є відновлення зрошувальних систем», – сказав голова обласної державної адміністрації Микола Костяк під час спілкування з журналістами по завершенню засідання обласного комітету з економічних реформ.
Начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко наголосив, що за останні три роки площа зрошуваних земель на Херсонщині збільшилась, а завдяки комплексній програмі розвитку водного господарства Херсонської області, планується до 2020 року мати площі зрошення, які складуть 460 тис. га, за радянських часів вони були 426 тис. га.

За його словами, у цьому році заплановано збільшення площ зрошення на 5 тис. га, розширення площ краплинного зрошення на 3,5 тис. га. «У минулому році в високотехнологічний спосіб полива, як краплинне зрошення поливалося близько 26,5 тис. га, коли загальнодержавний показник складає 55 тис. га», – зазначив Єгор Коваленко.
Він також підкреслив, що площі Скадовського, Цюрупинського і Голопристанського районів розглядаються, як резерв для упровадження краплинного зрошення та додав, що в поточному році на краплинному зрошенні будуть вирощувати кукурудзу.
Крім того, було повідомлено, що по загальнодержавній програмі Херсонщина отримує видатки на капітальний ремонт Північно – Кримського каналу, Каховського магістрального каналу, трубопроводів, насосних станцій, підпорядкованих обласному управлінню водних ресурсів.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.