Круглий стіл «Стан і перспективи розвитку зрошення в Україні» в рамках “Агро-2015”

Департамент землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики України, Інститут водних проблем і меліорації НААН та Інститут зрошуваного землеробства НААН 4 червня в рамках виставки «Агро – 2015» провели Круглий стіл на тему: «Стан і перспективи розвитку зрошення в Україні». У роботі заходу взяли участь понад 70 фахівців, зокрема представники Мінагрополітики України, Держводагентства України, Херсонської ОДА, Національної академії аграрних наук та сільгосптоваровиробники.
Відкрив круглий стіл директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Володимир Топчій. «На сьогодні потенціал зрошувальних систем півдня України використовується лише на третину. Адже вся інженерна інфраструктура (насосні станції, канали, трубопровідна мережа) потребує термінової модернізації та реконструкції. Окреме питання — забезпечення дощувальною технікою та обладнанням, яке вимагає значних фінансових ресурсів», — розповів Володимир Топчій.

З доповіддю «Стратегія відновлення та розвитку зрошення у Південному регіоні Україні» виступив директор Інституту водних проблем і меліорації Михайло Ромащенко.

З сучасним станом зрошення в Україні присутніх познайомив В’ячеслав Розгон (Держводагентство України).
Раїса Вожегова, директор Інституту зрошуваного землеробства НААН, доповіла про «Наукові засади ефективного ведення зрошуваного землеробства в Україні».
Про «Рисівництво України – реалії та перспективи» розповів Володимир Дудченко, директор Інституту рису НААН.
Андрій Гоголєв, директор ТОВ «ТерраТарса Україна», повідомив про «Стан та перспективи використання краплинного зрошення на овочевих, плодових і технічних культурах».
Завершив виступи Олександр Нечипоренко (ННЦ «Інститут аграрної економіки» НААН), який акцентував увагу на «Ролі державних організацій в управлінні зрошенням».

Підсумовуючи результати заходу Володимир Топчій наголосив: «Спільно із Держводагентством опрацьовуємо питання залучення кредитних ресурсів на довгостроковій основі від Світового, Європейського інвестиційного банків та інших міжнародних фінансових інституцій. Залучення кредитних фінансових ресурсів стримується відсутністю єдиної національної стратегії відновлення та розвитку зрошення у Південному регіоні».

Виставки, Події та новиниPermalink

Comments are closed.