Круглий стіл «Бортницька станція аерації: виклики, загрози та шляхи вирішення екологічних проблем»

20 лютого 2018 року в м. Київ у приміщенні Київської обласної державної адміністрації відбулось засідання круглого столу «Бортницька станція аерації: виклики, загрози та шляхи вирішення екологічних проблем», організованого Всеукраїнською екологічною лігою.
Метою круглого столу було розроблення рекомендацій для подолання екологічних проблем, пов’язаних з експлуатацією Бортницької станції аерації (БСА), комплексного розв’язання муніципальних проблем у сфері поводження із стічними водами, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу для збереження довкілля.
Участь у засіданні круглого столу взяли представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання, фахівці з екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, природоохоронні громадські організації, ЗМІ.
У доповідях виступаючих було висвітлено питання сучасного стану та проблеми функціонування Бортницької станції аерації, її екологічного впливу на природне середовище, стан реалізації проекту реконструкції БСА, що здійснюється спільно з урядом Японії, сучасні підходи при виборі технологій очищення та обробки осадів стічних вод на БСА.
Під час круглого столу відбулися активні дискусії щодо функціонування БСА, можливих загроз та їх шляхів попередження і вирішення. Від Інституту водних проблем і меліорації НААН в обговоренні водно-екологічних проблем, пов’язаних з діяльністю БСА, прийняв участь завідувач відділу водних ресурсів Шевченко А.М.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.