Поліський діалог «Поєднання зусиль для розповсюдження та впровадження інновацій для сталого використання меліорованих територій Волинської області»

9-ого серпня за ініціативи ІВПіМ НААН та Державної обласної адміністрації Волинської області на території Забродівської об’єднаної територіальної громади Ратнівського району Волинської області в рамках Поліського діалогу  «Поєднання зусиль для  розповсюдження та впровадження інновацій для сталого  використання меліорованих територій  Волинської області»  відбулася друга робоча зустріч зацікавлених сторін від пілотних територій Ратнівського та Шацького районів Волинської області.

Серед учасників зустрічі – директор департаменту агропромислового розвитку Ю. Горбенко, науковці Інституту О. Жовтоног, М. Яцик, Т. Топольнік, М. Зосимчук, Н. Мозоль, представники обласного управління водних ресурсів, фахівці Ратнівського та Шацького районів, агровиробники, землевласники та керівники об’єднаних територіальних громад (всього більше 30 учасників).

Відкрив робочу зустріч директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Волинської області – Ю. Горбенко Він представив інформацію щодо комплексу проблем, які пов’язані з організацією водо- землекористування на територіях, станом меліорованих земель Ратнівського та Шацького районів.

Зав. відділенням використання та сталого розвитку меліорованих територій ІВПіМ О. Жовтоног  розповіла про  цілі і задачі  інвестиційних проектів розвитку сільських територій  на міжнародному рівні та напрямки інноваційного розвитку у питаннях управління водними та земельними ресурсами на територіях, а також про можливості приватно-державного партнерства та спів-фінансування для розвитку територій. Зав. відділу використання осушуваних земель М. Яцик надав інформацію щодо  переліку послуг, що можуть бути надані Інститутом у частині розробки планів модернізації дренажних систем та забезпечення оптимального  водорегулювання у їх  межах.

За результатами обговорення у двох робочих групах, що поєднували зацікавлених сторін  пілотних територій у Шацькому та Ратнівському районах  було визначено пріоритетні проблеми  використання меліорованих земель та водогосподарської інфраструктури.

На основі визначення проблем і заходів були уточнені пілотні території у кожному районі та визначені партнери для організації проектів з відновлення меліоративних систем та розвитку сільських територій, а також лідери для їх просування та контактів з експертами. За результатами робочої зустрічі формуються пропозиції щодо місцевих та міжнародних проектів, що спрямовані на модернізацію водогосподарсько-меліоративної інфраструктури та підвищення ефективності використання меліорованих земель з врахуванням  зміни клімату та сучасних умов землекористування на територіях.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.