Розвиток сільського господарства в умовах змін клімату

14 вересня у конференц-залі Інституту водних проблем і меліорації НААН пройшла конференція «Розвиток сільського господарства в умовах змін клімату» за участю Себастієна Біро та Деб Агарвал – представників Національної Лабораторії імені Лоуренса в Берклі, Каліфорнійського університету (США). 

Участь у конференції в режимі on-line приймав науковий співробітник Національної лабораторії Лоуренса Каліфорнійського університету, (Берклі, США), доктор технічних наук (США) Борис Файбишенко.

Під час заходу з доповідями виступили:

  • Михайло Ромащенко, директор Інституту водних проблем і меліорації, Україна, Тетяна Матяш, завідувач відділу, к.т.н., – “Проблеми ведення сільського господарства в умовах змін клімату. Цифрові рішення у практиці меліорації в Україні та майбутні плани“.
  • Оксана Рябченко, Національний координатор програм ФАО в Україні – “Моніторинг стану ґрунтів“.
  • Dr. Deb Agarwal, Data Science and Technology, Department Head Computational Research Division Lawrence Berkeley National Laboratory, США – “Створення інфраструктури управління даними та обробка даних для AmeriFlux“.

  • Себастієн Біро, науковий співробітник відділу наук про Землю, лабораторія Лоуренса, Берклі Каліфорнійський університет, США – “Програма технічної підтримки вимірювань вихрової коваріації: уроки, отримані в мережі AmeriFlux“.
  • Наталія Діденко к-с-г.-н,(ІВПіМ НААН) Рафік Іслам – “Застосування notill технологій в меліоративній практиці. Практичний досвід“.
  • Ярина Бутенко, н.с. ІВПіМ НААН – “Приклади реалізованих проектів управління зрошенням в Україні“.
  • Сергій Шевчук – завідувач відділення водних ресурсів, к.т.н.,с.н.с. – “Стан водності річок і водних об’єктів України за даними наземного моніторингу та ДЗЗ“.
  • Олена Власова,с.н.с., к-с-г.-н., лабораторії управління водними ресурсами – “Оцінка засоленості ґрунтів за даними ДЗЗ“.
З представниками Національної Лабораторії імені Лоуренса в Берклі, Каліфорнійського університету (США) була проведена робоча зустріч в Міністерстві аграрної політики та продовольства України з питань співпраці країн в напрямку досліджень глобальних змін клімату та впливу на сільське господарство.  З боку Міністерства зустріч проводив Генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Олександр Жемойда. Від приймаючої сторони на зустрічі головував  Михайло Ромащенко, директор ІВПіМ НААН.
Конференції, Події та новиниPermalink

Comments are closed.