Нагальні питання Нової Маячки на контролі голови облдержадміністрації Херсонщини

20 липня очільник Херсонщини Юрій Гусєв разом зі своїм заступником Сергієм Тригубом побував у Новій Маячці, яка цього року потерпала від підтоплення внаслідок негоди.

Окрім того нараді був присутній начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Ігор Андрієнко. Він доповів про необхідність доопрацювання проекту будівництва нової горизонтальної дренажної системи, а саме збільшення проекту в частині відстійників та можливого колектору, по якому є зауваження та який не пройшов експертизу.
Також, представники місцевої громади зазначили, що допомогти вирішити проблему з підтопленням має зниження ціни за електроенергію, яку споживають дренажні насосні станції.

У свою чергу, голова облдержадміністрації дав відповідні доручення щодо доопрацювання та поінформував, що звернеться до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, аби та переглянула тарифи на споживання електроенергії.
Також під час зустрічі Юрій Гусєв підписав звернення до Кабінету Міністрів з проханням виділити додаткові кошти на ліквідацію наслідків стихії у Новій Маячці.

Від Інституту водних проблем і меліорації НААН участь у нараді прийняли науковці відділу водних ресурсів Анатолій Шевченко та Дмитро Савчук

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.