У Одеській ОДА проведено круглий стіл “Відновлення зрошення в зонах ризикового землеробства”

17 липня Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко взяв участь у панельній зустрічі з представниками Одеської ОДА, керівниками сільськогосподарських підприємств, фермерами, виноробами та науковцями щодо актуальних питань підтримки і розвитку АПК Південного регіону України. Окремим блоком програми зустрічей  стало проведення круглого столу на тему: «Відновлення зрошення в зонах ризикового землеробства».У Мінекономіки активно працюють над реалізацією Стратегії з розвитку зрошення в Україні на період до 2030 року із залученням широкого кола фахівців цієї галузі. Участь у заході взяли заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, представники Одеської ОДА, одеської філії ДУ «Держґрунтохорона», Державного агентства водних ресурсів України, Інституту водних проблем і меліорації НААН, науковці, керівники аграрних підприємств та фермери.

«Зрошення має стратегічне значення для Одеської області. Однак, тенденції останніх років мають негативний характер щодо розвитку меліорації у регіоні. Посуха продемонструвала, що відновлення та модернізація систем зрошення є питанням державного значення», — підкреслив голова Одеської ОДА Максим Куций.

Міністр розвитку економіки та керівник Одеської ОДА заслухали всі пропозиції експертів. Вони запевнили, що кожну ідею буде детально досліджено та вивчено для втілення в життя. Одним із запрошених експертів на захід був директор Інституту водних проблем і меліорації НААН – Михайло Ромащенко. Він зробив доповідь про вплив змін клімату на стан забезпечення водними ресурсами та умови ведення сільського господарства. У своєму виступі Михайло Іванович акцентував увагу на динаміці зростання середньорічної температури повітря, швидкості зростання річного дефіциту кліматичного водного балансу, залученні водних ресурсів р.Дунай для розвитку зрошення у Одеській області, наявності резервів для відновлення зрошення, необхідності реконструкції Дунай-Дністровської зрошувальної системи.

 

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.