Участь у нараді з питань розвитку меліорації “Переосмислення інституційної реформи в іригації”

 17 лютого науковці Інституту водних проблем і меліорації НААН прийняли участь у нараді з питань розвитку меліорації, що була організована Світовим банком (World Bank Group) разом з Міністерством економіки України. Експерти Світового банку привітали Україну з важливим кроком на шляху реалізації реформи сектору зрошення і дренажу, а саме з прийняттям Верховною Радою Закону України №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», наголосивши, що виконання закону потребуватиме залучення всіх рівнів водокористувачів до процесу управління та розподілу водних ресурсів з розмежуванням функцій управління інфраструктурою і водними ресурсами.

Інформацію було презентовано в форматі "Переосмислення інституційної реформи в іригації", в межах якої обговорювалося питання реформування іригаційного сектору в Україні на принципах державно-приватного партнерства. Переваги державно-приватного партнерства були презентовані на прикладі декількох країн світу. Для Іспанії і Єгипту це був приклад  реалізації реформи сектора зрошення і дренажу та розвитку проектів з відновлення зрошення в межах дельти р. Ніл, в якому головна роль відводилася уряду, користувачам і приватному сектору. Марокканський досвід державно-приватного партнерства у сфері зрошення представлявся на прикладі функціонування акціонерних товариств Болгарії. 

Формат наради у вигляді відеоконференції дозволив учасникам активно долучитися до обговорення питань розвитку гідротехнічної меліорації в Україні. 

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.