Громадська водна ініціатива: перша робоча зустріч

14 травня 2024 року МГО «Прімавера», Інститут водних проблем і меліорації НААН та ГО «Women Water Partnership UA» провели робочу зустріч щодо створення Громадської водної ініціативи (ГВІ). Основною метою цієї зустрічі було обговорення проекту Декларації, яка стане базою для об’єднання зусиль експертного громадського середовища та створення Громадської водної ініціативи для сприяння Уряду у формуванні та реалізації міжгалузевої водної політики України для відновлення та розвитку водного господарства.

У програмі заходів було передбачено декілька презентацій від представників ініціативної групи, а також проведення обговорень положень Декларації та подальших дій з утворення ГВІ. Зокрема, директор Інституту водних проблем і меліорації Михайло Яцюк представив доповідь щодо сучасних загроз та викликів у водному секторі України та ролі водного врядування у їх подоланні. Директор МГО «Прімавера» Ольга Жовтоног виступила з презентацією «Громадська водна ініціатива: принципи об'єднання, мета та завдання». Директор ГО «Жіноче водне партнерство-Україна» Анна Цвєткова висвітлила питання щодо досвіду залучення та участі зацікавлених сторін у формуванні та реалізації водної політики, а також напрямків діяльності ГВІ у 2024 році.

Обговорення положень проекту Декларації було організовано у вигляді відповідей учасників заходу на конкретні питання, що попередньо були підготовлені організаторами робочої зустрічі. Після остаточного доопрацювання текст Декларації буде розміщено на сайтах організацій-учасників заходу, у інших доступних електронних медіа, та розіслано зацікавленим сторонам на державному та міжнародному рівні. Загалом до робочої зустрічі долучилися в онлайн та офлайн форматах близько 40 фахівців водного господарства від наукових та освітніх установ, неурядових організацій, представники бізнесу та місцевого самоврядування, організації водокористувачів.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.