Засідання координаційно-методичної ради Науково-методичного центру “Водні ресурси і меліорація земель”

18 липня пройшло засідання координаційно-методичної ради Науково-методичного центру “Водні ресурси і меліорація земель”. Захід було проведено у змішаному режимі: частина учасників брала участь за допомогою платформи Zoom, а інша частина була присутня безпосередньо у конференц-залі Інституту водних проблем і меліорації. На порядку денному розглянули низку важливих питань, серед яких:

  • Наукова доповідь «Інтегровані підходи до управління земельними та водними ресурсами в контексті сталого розвитку галузі землеробства». Доповідач: Микола Ткаченко, директор ННЦ «ІЗ НААН».
  • Наукова доповідь “Наукові основи доцільності відновлення Каховського водосховища”. Доповідач: Михайло Яцюк, директор ІВПіМ НААН.
  • Розгляд результатів досліджень за завданнями другого рівня ПНД НААН 4 «Водна безпека та меліорація земель в умовах змін клімату» за перше півріччя 2024 р. Доповідачі: Михайло Яцюк (Підпрограма 1), Андрій Шатковський (Підпрограма 2), Юрій Тараріко (Підпрограма 3).
  • Про персональний склад координаційно-методичної ради з виконання програм наукових досліджень НААН. Інформацію надав Михайло Яцюк.
  • План роботи координаційно-методичної ради на друге півріччя 2024 року. Інформацію надав Михайло Яцюк.
  • Про передачу 4-х прикладних завдань (проектів), які виконуються Київським аграрним університетом НААН, до Інституту водних проблем і меліорації НААН, як головної наукової установи з виконання ПНД 4 «Водна безпека та меліорація земель в умовах змін клімату» Інформацію надав Михайло Яцюк.

Засідання пройшло продуктивно, учасники продемонстрували високий рівень зацікавленості в обговоренні важливих аспектів сталого розвитку землеробства, водної безпеки та меліорації земель в умовах змін клімату. Ухвалені рішення та представлені наукові доповіді підкреслили необхідність продовження координаційних зусиль та наукових досліджень для забезпечення сталого розвитку галузі.

ВідеоPermalink

Comments are closed.