Президент сприятиме відновленню зрошення та будівництва овочесховищ на Херсонщині

Фото. www.oda.kherson.ua

На Херсонщині відбулось пряме включення з підприємства «Грін Тім», м. Каховка, у рамках проекту «Діалог з країною», під час якого Президент України Віктор Янукович з нагоди третьої річниці своєї інавгурації у прямому ефірі відповів на запитання громади. Херсонщина була однією з майже 20 локацій у різних регіонах країни, які були задіяні в телевізійному проекті. Від Херсонської області надійшло запитання, яке стосувалось державної фінансової підтримки будівництва овочесховищ та холодильників для зберігання овочевої продукції. Воно було задано Президенту України не випадково, адже будівництво овочесховищ є одним із найбільш актуальних питань щодо збереження конкурентноспроможності вітчизняного сільськогосподарського виробника.

«Зберігання і переробка овочевої продукції на Херсонщині – це одне з питань, яке дасть можливість значно підняти фінансовий рівень регіону та покращити життя людей, які живуть і працюють в цьому регіоні», – сказав Глава держави.

Також він підкреслив, що подібні овочесховища, як «Грін Тім», яке функціонує в нашій області, отримають державну підтримку. «Для цього в Україні й прийнято закон про державно-приватне партнерство. І якщо такі підприємства будуть успішними та конкурентноспроможними, тоді наша продукція буде експортуватися на зовнішні ринки, а українські споживачі отримають якісну продукцію», – зазначив Президент.

Глава держави також наголосив, що у зв’язку із складними кліматичними умовами на Херсонщині, а це і нестача вологи, високі температури повітря та специфічність ґрунтів, аграріям важко працювати. Президент зазначив: «Враховуючи ці фактори, тільки за умови відновлення зрошення на херсонських землях врожайність підвищиться. Держава обов’язково підтримає програму відновлення зрошувальних систем. Це стосується не тільки Херсонської області, а й АР Крим».

Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович у серпні 2011 року відвідав Херсонщину з офіціальним візитом, зокрема побував на частинному відкритті логістичного центру «Грін Тім», який знаходиться у місті Каховка.

За інформацією оф. сайту Херсонської ОДА  http://www.oda.kherson.ua

 

 

Події та новиниPermalink

Comments are closed.