На Херсонщині впроваджуватимуться інновації для відновлення зрошення

14 березня, в Херсонській обласній державній адміністрації провели нараду щодо визначення заходів з впровадження інновацій для відновлення та сталого використання зрошення на Херсонщині.
У нараді взяли участь керівники профільних структурних підрозділів ОДА, науковці, керівники інститутів, фермери й товаровиробники області.
Від ІВПіМ в нараді прийняли участь представники відділу використання зрошувальних земель, доктор с.-г. н. О.І. Жовтоног, провідний науковий співробітник, к. с.-г. н. В.В. Поліщук, науковий співробітник Я.О. Бульба.

Жовтоног О.І. ознайомила присутніх про різноманітні проекти (програми) міжнародної технічної допомоги, міжнародний та вітчизняний досвід у питаннях впровадження інновацій в зрошувальному землеробстві. В доповіді було представлено наробки відділу використання зрошуваних земель з впровадження інформаційних систем підтримка прийняття управлінських рішень, річного та стратегічного планування зрошення. Окрім цього, учасники наради обговорили ідею створення інноваційного Центру надання консалтингових послуг в управлінні зрошенням на основі використання європейського досвіду трансферу інновацій.

«Така система контролю й керування меліорацією зрошуваних територій Херсонщини не поступатиметься світовим аналогам. Також слід пам’ятати, що для реалізації програм європейської технічної допомоги й отримання інвестиційних коштів необхідно вирішити питання ресурсоефективності, перш за все», – додала з цього приводу Ольга Жовтоног.
Також вона звернула увагу, що ефективність впровадження системи залежить і від активного об’єднання громад, які спільно займатимуться розвитком агропромислового комплексу області на основі попередньо розробленого плану заходів.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.