Участь у Всеукраїнському дні поля 2018 на Виставково-інноваційному центрі НААН

21 червня 2018 року директор та науковці Інституту водних проблем і меліорації НААН взяли участь у Всеукраїнському дні поля 2018, який проходив на Виставково-інноваційному центрі НААН (ДПДГ “Саливонківське”, Київська область, Васильківський район, с. Ксаверівка Друга).
В рамках заходу наукові установи НААН презентували понад 1000 сортів та гібридів озимої пшениці, ярого ячменю, вівса, ярого ріпаку, тритикале, гірчиці. 

Михайло Ромащенко ознайомив відвідувачів дня поля з принципом дії та перспективами використання у наукових дослідженнях інтернет метеостанцій. Ним у інтерактивному режимі на ноутбуці та мобільному телефоні під керуванням Android OS  було продемонстровано  поточні дані та динаміку змін за вегетаційний період температури повітря, вологості грунту, кількості опадів, атмосферного тиску, напряму та сили вітру, кількості сонячної радіації.

В своїй доповіді Михайло Іванович зупинився на зручності відображення даних у вигляді графіків та діаграм, можливості сортування необхідних показників по годинах або днях спостережень, експортуванні даних у зручні електронні формати для подальшого використання у наукових дослідженнях, ефективного планування сільськогосподарських робіт,  визначення кількості та строків поливів, протидії розвитку хвороб та шкідників.

Дні поля, Події та новиниPermalink

Comments are closed.