Стан та перспективи впровадження методів дистанційного зондування в АПК України

12 листопада 2015 р. в Президії Національної академії аграрних наук України під головуванням віце-президента – головного вченого секретаря НААН, академіка НААН Заришняка А.С. проведено круглий стіл на тему: «Стан та перспективи впровадження методів дистанційного зондування в АПК України», де було висвітлене питання необхідності забезпечення наукових установ НААН оперативною інформацією високої якості з різних супутникових систем дистанційного зондування Землі з метою контролю стану агроресурсів, ґрунтового покриву, прогнозу врожаїв сільськогосподарських культур тощо.

З презентацією “Використання даних ДЗЗ в управлінні зрошуваним землеробством” виступила Жовтоног Ольга Ігорівна, завідувач відділу використання зрошуваних земель, д.с-г.н., яка ознайомила присутніх з однією із розробок Інституту водних проблем і меліорації – Інформаційною системою оперативного планування поливів “ГІС-Полив”.

Серед учасників заходу були представники:

1. Міністерства аграрної політики та продовольства України;
2. Державного космічного агентства України;
3. Національного центру управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агенства України;
4. ННЦ «Інститут грунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»;
5. Інституту водних проблем і меліорації НААН;
6. Інституту агроекології і природокористування НААН;
7. Інституту аграрної економіки НААН;
8. Працівники апарату Президії НААН.

Після обговорення стану та перспектив впровадження методів дистанційного зондування в АПК України учасниками круглого столу було прийнято проект рішення щодо створення Координаційної ради з вирішення проблем впровадження методів дистанційного зондування в АПК України.

Крім Жовтоног О.І. від Інституту водних проблем і меліорації участь у заході взяли: Шевчук С.А.,завідувач відділення водних ресурсів, к.т.н.; Шевченко А.М., завідувач відділу водних ресурсів, к.с-г.н.; Сайдак Р.В., завідувач лабораторії агрокліматичних ресурсів, к.с-г.н; Власова О.В., старший науковий співробітник, к.с-г.н.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.