Парламентські слухання на тему: «Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкт «Укриття» та перспективи розвитку зони відчуження»

4 березня 2015 р. відбулися парламентські слухання на тему: «Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкт «Укриття» та перспективи розвитку зони відчуження».
У слуханнях взяли участь народні депутати профільних комітетів ВР, керівники відомчих міністерств і установ, представники місцевої влади, керівники спеціалізованих чорнобильських підприємств та дослідницьких і наукових установ, а також профспілки.
Від Інституту у Парламентських слуханнях прийняли участь:
• Шевченко Анатолій Миколайович, завідувач відділу водних ресурсів;
• Шевчук Сергій Анатолійович, завідувач відділу використання та охорони вод;
• Сидоренко Олена Олександрівна, завідувач відділу екології водних об’єктів і меліорованих земель;
• Шевченко Олексій Леонідович, старший науковий співробітник.
Під час підготовки до парламентських слухань у Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи фахівці Інституту направили аналітичні матеріали «Щодо доцільності підтримання робочого стану меліоративних систем в чорнобильській зоні відчуження».
До проекту Рекомендацій парламентських слухань запропоновано включити пункт з необхідності проведення інвентаризації наявних меліоративних систем, розробки та реалізації заходів, що передбачає їхню експлуатацію в режимі ефективного водовідведення та водорегулювання.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.