Дні сільськогосподарської освіти і науки Франція – Україна. Київ 21 травня 2015

21 травня в конференц-залі Інституту водних проблем і меліорації НААН відбувся 3-й день зустрічі між представниками міністерств, аграрних навчальних закладів, наукових установ України та Франції в рамках французьких днів аграрної освіти та науки в Україні.

Розпочав захід президент академії Ярослав Гадзало презентацією Національна академія наук України, цілі і реформи. В своїй доповіді президент наголосив на цілях та принципах реформування аграрної освіти та науки: «Усвідомлюючи свою відповідальність за успішність модернізації аграрного сектора економіки Національна академія аграрних наук України теж реформується, але з урахуванням власного історичного, більш ніж сторічного досвіду формування аграрної науки в академічних рамках.» В своїй доповіді президент розповів про Модель науково-організаційних перетворень та інноваційно-інвестиційного розвитку НААН, реалізація якої дозволить збільшити фінансування науки (від 350 млн. грн. до 730 млн. грн.). Це дасть змогу науковцям вирішити багато нагальних проблем: від погашення боргових зобов’язань до розвитку експериментально-виробничої бази аграрної науки; зосередження інноваційного потенціалу науки, високотехнологічного виробництва і трансферно-технологічної інфраструктури на забезпечення конкурентоспроможності АПК.

Франсіс МАКАРІ, інженер-дослідник з IRSTEA Центру Бордо, член LabEx COTE, який продемонстрував мультидисциплінарну структуризацію французьких досліджень у кращих лабораторіях: університети /дослідницькі інститути. Приклад LabEx COTE університет Бордо
Жан Жак ЕРВЕ, член НААН України розповів своє бачення про очікування українців щодо наукової співпраці.
Франсіс МАКАРІ, інженер-дослідник IRSTEA Бордо презентував проведені дослідницькі роботи з оцінки параметрів оточуючого середовища та вплив аграрної діяльності на територіальні аспекти: воду та ґрунт.

Про Інструменти та методики для сільського господарства (добрива, пульверизація, зрошення, урожай) розповів Серж ГІЙОМ, інженер-дослідник IRSTEA – Монпельє
Своє бачення структурної еволюції господарств в Україні презентував Олексій ГРАНЖАН із Центру перспективних досліджень Міністерства сільського господарства, продовольства та лісівництва Франції.

Модераторами заходу виступили Жан-Жак ЕРВЕ, радник президента банку «Креді Агріколь» та Ніколя ПЕРРЕН, радник посольства Франції в Україні з питань сільського господарства.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.