Спільне засідання колегії Державного агентства водних ресурсів України та Вченої ради Інституту водних проблем і меліорації

29 листопада 2011 року відбулося спільне засідання колегії Державного агентства водних ресурсів України та Вченої ради Інституту водних проблем і меліорації НААНУ. Під час засідання розглядалися питання удосконалення подальшої співпраці Держводагентства та Інституту водних проблем і меліорації НААНУ щодо з наукового забезпечення розвитку водного господарства, меліорації земель і управління водними ресурсами.
Зокрема, було вирішено організувати роботу Сарненської дослідної станції, яка працює з 1914 року і є однією з найстаріших науково-дослідних установ меліоративного землеробства Східної Європи, у напрямку підвищення ефективності використання осушуваних земель та торфовищ. Підняти її технічний стан, налагодити проведення повномасштабних науково-дослідних робіт, укріпити кадровий потенціал цієї наукової установи.

По-друге, посилити співпрацю водогосподарських організацій з Кримським філіалом Інституту водних проблем і меліорації НААНУ, який був збережений як структурний підрозділ Інституту. Для цього необхідно розглянути спільно з науковцями питання щодо перспектив подальшої спільної роботи у напрямках розвитку водного господарства та меліорації земель у південних регіонах України.
Залучити фахівців Інституту до роботи дорадчих центрів водного господарства та меліорації, які створені фактично у всіх регіонах на базі експлуатаційних водогосподарських організацій.

Крім того, потрібно вишукувати нові підходи діяльність басейнових рад, покращення їх роботи, що дасть можливість інтегрувати їх роль як законодавчого органу у басейні кожної конкретної річки, де вони створені та ін.

Участь у зазначеному засіданні взяли Голова Державного агентства водних ресурсів України В.Сташук, директор Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України М.Ромащенко, в.о. академіка секретаря Відділення землеробства, меліорації і механізації Національної академії аграрних наук України С.Булигін, фахівці Держводагентства, керівники басейнових та обласних управлінь водних ресурсів, управлінь каналів, провідні наукові співробітники Інституту водних проблем і меліорації НААНУ та інші.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.