Круглий стіл на тему «Використання супутникових даних у науковій та виробничій діяльності АПК»

За ініціативи Президії Національної академії аграрних наук України та Інституту агроекології і природокористування 4 червня 2019 р. в рамках агропромислової виставки в Україні та Східній Європі «АГРО-2019», яка виступає ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок в усіх сферах АПК України, відбувся круглий стіл на тему «Використання супутникових даних у науковій та виробничій діяльності АПК».
У круглому столі взяли участь представники Міністерства аграрної політики і продовольства України, Президії Національної академії аграрних наук, науковці Національної академії наук, Національної академії аграрних наук, Державного космічного агентства і зацікавлені особи.
З вітальним словом виступили: від Міністерства аграрної політики і продовольства – начальник відділу виробництва продукції рослинництва Танцюра С.Ю., від Президії НААН – заступник академіка-секретаря Відділення землеробства, меліорації та механізації, член-кореспондент НААНУ, Пилипенко Л.А., директор Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробовування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л. Погорілого, член-кореспондент НААН Кравчук В.І., заступник директора Інституту агроекології і природокористування д.с.-г.н. Дем´янюк О.С. Всі вони звернули увагу на важливість використання супутникової інформації для підготовки своєчасних управлінських рішень щодо інтегрованого управління в агросфері, а також прогнозування впливу кліматичних змін на стан агросфери України.
Виступи учасників круглого столу були присвячені прикладам використання супутникових даних у різних сферах наукової та виробничої діяльності. Грунтовну доповідь «Використання ДЗЗ та ГІС в управлінні водними ресурсами та розвитку меліорованих територій України» представила к. с.-г. н, провідний науковий співробітник Інституту водних проблем і меліорації Власова О.В.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.