Представники Книги рекордів України поїдуть на Х фестиваль українських кавунів

Представники Книги рекордів України поїдуть на ювілейний Х фестиваль українських кавунів за найважчою ягодою. Захід відбудеться 17 серпня у місті Гола Пристань на Херсонщині.

В Україні ще не було зафіксовано важчого кавуна, ніж переможець фестивалю “Український кавун – солодке диво” у 2011 році – 43 кілограми 180 грамів. За словами організаторів, цьогорічні кавун, диня та гарбуз, які представлять на фестивалі, можуть бути значно важчими від своїх попередників-переможців.

Нагадаємо, що фестиваль започаткували в містечку Гола Пристань ще 2003 року. Саме науковцями Інституту південного овочівництва та баштанництва Академії аграрних наук України, що у Голій Пристані (нині Південна державна сільськогосподарська дослідна станція Інституту водних проблем і меліорації)  було запропоновано назву фестивалю “Український кавун – солодке диво”, який вже 10 років привертає увагу споживачів та покупців до товаровиробників баштанної продукції Таврійського краю.

Цьогоріч в Голій Пристані захід відбудеться під патронатом голови Херсонської облрайдержадміністрації Миколи Костяка, за підтримки голови Херсонської облради Віктора Пелиха, Голопристанської міської ради, Голопристанської районної державної адміністрації, Голопристанської районної ради, Управління агропромислового комплексу Голопристанської РДА, Асоціації сільських рад Голопристанщини, Голопристанської Асоціації фермерів України та Південної Державної сільськогосподарської дослідної станції інституту водних проблем і меліорації НААН України, яка традиційно виступає в якості учасника фестивалю.

Події та новини, Цікаві фактиPermalink

Comments are closed.